Túraszkóp

Avagy: mikor - merre túrázzunk Szolnok környékén.

A GÖRDÖGÖK SE. összeállításában.

Természetet kedvelő túrázni vágyókat céloztunk meg, mikor összeállítottuk ezt a gyalog és kerékpáros útvonalakat tartalmazó túrajavaslatot .

Jól ismerve a környéket mi csak javaslatot teszünk, hogy mikor merre érdemes elindulni, természetesen túrák tetszőlegesen variálhatók.

A bejárást segítve, az útvonalak gpx formátumban letölthetők, telefonon megtekinthetők. Androidos készülékre a GPX viewer programot javasoljuk.

Tudnivalók: A túra útvonalak összeállításakor fontos szempont volt a forgalmas helyek elkerülése. Több túra töltésen, földúton halad, aminek állapota változó. Alapból rázós, de eső után ragadós, nyáron persze meg poros :).

Fontos, hogy mindenki csak saját felelőségére induljon útnak. Megfelelő mennyiségű ivóvíz, időjárásnak megfelelő öltözet mindig legyen. Nyáron a nagy hőségre fokozottan figyelni kell! Nem sok árnyék van-e vidéken. Virágzások (akác, repce!) ideje alatt ha méhkaptárokat látunk, kerüljük nagy ívben. Nyáron ha árnyékosabb helyen (pl. ártér) megállunk, szúnyog támadására számíthatunk. :).

A túrákon kérünk mindenkit a KRESZ szabályok betartására, illetve a természet védelmére!

További túraajánlatot az alábbi oldalunkon is találhatsz: Túraajánlatok

A Természeti értékek oldalunkon a Tisza klub ajánlásában a Szolnok és környéke természeti látnivalóit ismerhetjük meg. Itt is található jónéhány útvonal.

Kipróbálható új Androidos alkalmazásunk a Virtuális tanösvény is, aminek segítségével állomásokat felkeresve a telefonon egy kis ismeret anyagot is kapunk a látottak mellé.

Fényképek: Gördögök SE.
vissza az elõzõ lapra...         vissza a fõoldalra...